Ta hand om er & stay safe💙
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Words of wisdom from one of our skaters who sees skating as something MUCH more than just skating......
Visdomsord från en av våra åkare som ser konståkning som något MYCKET mer än bara konståkning ......

Konståkning är en teknisk sport som kräver mycket arbete och tålamod, vilket är två värden som är utav mest nödvändiga livet ut. Du lär dig viktiga läxor och kunskap som kan hjälpa dig att förstå dig på dig själv och andra i din omgivning. Det är därför jag tränar konståkning, för att lära mig om självförtroende, disciplinerat arbete och vänskap. Vad jag älskar mest med konståkning är gemenskapen. Det faktum du kan åka på isen och uppleva konsten i sporten utan att behöva bry dig om vem du är, hur duktigt du kan åka eller ditt ursprung. Konståkning, i min syn, bygger på tillit, respekt, hårt arbete, disciplin, acceptans och en hjälpande hand. Här finns det personer som ser dig för den du är. Vänner, minnen och lära som hjälper dig livet ut. Konståkningen är inte bara en klubb, det är en familj.
När du åker konståkning är du aldrig ensam…

Från en av våra Skellefteå Konståkning-åkare .....

Vad konståkning betyder för mig

Att åka skridskor har alltid sedan jag var liten betytt mycket och varit en viktig del i mitt liv. När jag gick på dagis hade vi en liten isbana ute där jag var hela vinterdagarna tills mamma kom och hämtade mig. När jag sedan började skolan så introducerades jag till skridskoskolan och fortsättningsgrupper. Jag blev snabbt fast i det och började kolla på tävlingar och klipp om konståkning på Youtube. Konståkning har alltså varit och är en av de största och viktigaste sakerna för mig. I början åkte jag för att hålla igång på något sätt och för att jag var besatt av klänningarna, att få fixa håret och åka skridskor för att det var kul. Idag ser jag det på ett helt annat sätt. Jag vill utmana mig själv och se hur långt jag kan komma inom sporten på ett hälsosamt och roligt sätt. Jag blir idag inte alls motiverad av att fixa håret och vara söt i rosa klänningar, utan jag vill bli stark både psykiskt och fysiskt och duktig på sporten. 

Jag har lärt mig otroligt mycket tack vare konståkningen. De jag tagit med mig mest utanför isen är det jag lärt mig inom ledarskap som tränare. Både från mina egna tränare men också genom hur jag själv utvecklats inom ledarskap. Jag har haft stor nytta av att gå mental träning, vilket är något jag själv inte hade tagit initiativet till om det inte hade varit en del av vårt träningsupplägg. Där har jag lärt mig en hel del om mig själv och om andra som jag kommer ha stor nytta av i framtiden. Jag har också lärt mig vikten av att ha människor man tycker om runt sig när man utövar sporten. Viktigast av allt är att jag inte gett upp och kommit vidare i min utveckling både som individ och konståkare trotts många motgångar och sist men inte minst har jag lärt mig bättre engelska (tack Sean😉).

När jag kom till Skellefteå hade jag inga vänner inom konståkningen. De andra var redan ett väldigt sammansvetsat gäng. Det tog ett tag att komma in där men hittade enstaka individer som hjälpte mig med det. När jag sedan började ta för mig mer och fick möjligheten att träna i samma grupper och samtidigt som mina vänner så fick jag möjligheten att bli en i gänget. Idag är det som om jag alltid känt dem och vi har så kul tillsammans. Hade jag inte fått lära känna dessa människor på det sättet jag gör idag hade jag troligtvis inte fortsatt med konståkning. Mina vänner inom konståkningen gör träningarna och mitt liv så mycket lättare och roligare och de betyder alla så mycket för mig. 

Mina mål inom konståkningen har ständigt förändrats. När jag var liten ville jag som många andra bli bäst i världen och vinna OS. Idag vill jag bli så bra som möjligt så länge jag kan och tycker det är roligt. Mitt mål är att utmana mig själv så mycket det bara går och att varje träning försöka ha roligt och pusha mig själv. Tävlingarna har blivit mindre och mindre viktiga. Men jag siktar i första hand på att klara alla testerna och i framtiden hoppas jag på Elitserien och att delta på minst ett SM som mitt stora mål med konståkningen. Dit siktar jag och har det som motivation men sen får jag se vart det bär. Viktigast för mig är att min kropp håller nu och hela livet och att jag lever hälsosamt.

När det gäller min inspiration så har den aldrig varit hos en person utan jag har hittat inspiration från olika håll. När jag ser internationella tävlingar och åkare finner jag inspiration men samtidigt även i Sverige genom SM och svenska elitåkare. Men i slutändan är inspirationen som finns att hämta i vår egen klubb den största. Att se mina kompisar utvecklas samtidigt som jag själv gör det tillsammans med våra tränare som ett lag är min största inspirationskälla. Jag kommer alltid ha konståkningen som en viktig och stor del utav mitt liv oavsett hur det går eller vad som händer. Jag har väldigt mycket att tacka mina tränare och vänner för.

från Tyra Sjöstedt.....
 
från Ida Furtenbach.....
 
från Emelie Åström.....
 
från Elvira Ekelund.....
 
från Fiona Hansen.....
 
från Tea Lindström.....
 
från Ella Stridfeldt.....
 
från Emma Vidmark.....
 
från Svea Melender.....
 
från Olivia Lindström.....
 
från Nike Forsfjäll......
 
från Lisen Forsfjäll......
 
från Agnes Tannerdal.....
 
från Molly Cortez......
 
från Meja Sundström.....
 
från Agnes Segerlund....
 
från Sally Staffansson Ruljeff....
 
från Ines Blom.....
 
från Alicia Fjellström.....
 
från Livia Blom.......
 
Aaaaaargh!
 
Yes, this is Sean from July 1988
 
 
Sponsorer