Stolt SM arrangör 2017
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Skellefteå Konståkning och Covid-19

Om du är/varit sjuk hittar du information om vad som gäller här.


Skellefteå Konståknings hållning gällande Covid-19

Skellefteå Konståkning följer de riktlinjer och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Vi anpassar och ställer om våra träningar utifrån förutsättningarna. Ambitionen är att kunna fortsätta vår verksamhet i största möjliga grad möjligt och samtidigt erbjuda en säker miljö för våra medlemmar och våra tränare att vistas i.

 

Skärpta regler i Västerbotten

Folkhälsomyndigheten har den 10 november beslutat om skärpta allmänna råd i Västerbottens län. De skärpta allmänna råden sträcker sig i skrivande stund till 8 december.

 

De nya råden innebär bland annat att personer födda 2005 och tidigare ska undvika att delta vid idrottsträningar, matcher och tävlingar. 


Vi vill även påminna er om att stanna hemma vid minsta tecken på förkylningsliknande symptom. Region Västerbotten rekommenderar även en egenprovtagning där ett s k testkit kan hämtas ut på Skellefteå lasarett. 

 

Omklädningsrum

Torsdagen den 12 november nåddes vi av informationen från kommunen om att det inte är tillåtet att byta om i omklädningsrummen på Skellefteå Kraft Arena. Omklädningsrummen kommer dock att vara öppna för ökad tillgång till toaletter. Väskor kan lämnas i omklädningsrum, men värdesaker lämnas med fördel hemma då vi inte kommer att ha möjlighet att låsa eller stänga dörrarna till omklädningsrummen.

 

Omklädningsrummen ska ej användas som uppehållsrum!

 

Vi ber därför våra åkare:

  • att byta om till träningskläder hemma
  • värma upp hemma
  • komma till hallen i nära anslutning till träningstiden samt åka hem direkt efter, så att vi minskar onödigt spring och vistelse i anläggningen.

Skridskor och gympaskor ska knytas på i Kombihallen.

 

Ändringar i träningsschemat

De nya riktlinjerna kommer att medföra förändringar i träningsschemat av fler orsaker.

  • Träningstiderna för åkare födda före 2005 kommer att ställas in.
  • Åkare födda 2005 och senare tillåts att fortsätta sin träningsverksamhet, men med anledning av begränsningen till omklädningsrummen kommer vi att behöva separera mark- och ispassen till olika dagar.
  • Träningsgrupperna kommer även att i den största mån möjligt grupperas in i kluster så att vi minskar antalet olika grupper/personer våra åkare kommer i kontakt med under träningarna.

Vi ber om er förståelse för att vi ej kan vidhålla de fasta träningstiderna som tidigare gällt och att detta kommer att resultera i mer logistik till och från träningarna.

 
Swishnummer 123 218 49 84