Ta hand om er & stay safe💙
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

 
Leomärken
Svenska Konståkningsförbundet har tagit fram olika teknikmärken för nybörjare. De 8 första teknikmärkena heter skridskoskolemärken- -Leo och stiger i svårighetsgrad. Vill du läsa mer om Leo-märkena kan du göra det här 

Märket är en pin med en bild av ett Lejon som heter Leo.

Leo finns i åtta olika färger och varje färg motsvarar en svårighetsgrad i stigande ordning (1 är den lättaste och 8 är den svåraste). För att erövra teknikmärken ska åkaren visa färdigheter i fastställda, grundläggande skridskoskoleövningar som är framtagna av konståkningsförbundet. Märken erövras i turordning.                  

Det är tränarna som bedömer om åkarna har klarat övningarna och därmed har erövrat motsvarande Leo-märke. Leomärket finns att köpa av de vuxna ansvariga under passen i samband med träningarna.                            

Huvudtränaren tillsammans med ungdomstränarna avgör när det är dags för en åkare att flytta från skridskoskolan till fortsättningsgrupp, vilket också är beroende av tillgång på plats i fortsättningsgrupperna. 
Tävlingstester
Tävlingstester är det första testet efter man har tagit alla leomärken. Det är efter detta test (när avklarat) man får möjligheten att börja tävla.

Åkarna ska visa att den har kunskap om de olika elementen. Åkaren förväntas att åka med ganska bra skär och hållning genom hela testen!

För mer information kan man kolla under rubriken TÄVLINGSTEST på Svenska Konståkningsförbundets hemsida!
Basic Tester
Basictesterna syftar till att åkarna ska lära sig grundläggande skridskoteknik - bågar, skär och vändningar.
De testas separat från fritesterna.

Samtliga element ska utföras med god kroppskontroll, tydliga linjer och distinkta positioner. Genomförandet ska ske med flyt, rytm och fart där det efterfrågas. Stor vikt läggs vid kontrollerad och säker åkning. Åkaren ska visa att vederbörande vet vilka element som ska utföras och hur de ska utföras. Alla sekvenser och element utförs på bågform och ska avslutas propert och kontrollerat, gärna med landningsposition.


För mer information kan man kolla under rubriken BASICTESTER på Svenska Konståkningsförbundets hemsida!

Fritester
Friåkningstesterna (eller Fritester) syftar dels till att kvalitetssäkra teknikutvecklingen, samt at dela in åkarna kunskapsmässigt för tävlingar. 
Detta testas separat från basic testerna. 

Samtliga element ska utföras med god kroppskontroll. Genomförandet ska ske med fart och god hållning även mellan elementen. Stor vikt läggs vid kontrollerad och säker åkning.

Åkaren ska visa att vederbörande vet vilka element som ska utföras och hur de ska utföras. Alla element ska avslutas propert och kontrollerat med landningsposition. I de lägsta testerna är kraven något mjukare för att sedan bli strängare med stigande svårighetsgrad.


För mer information kan man kolla under rubriken FRIÅKNINGSTESTER på Svenska Konståkningsförbundets hemsida!

 
Sponsorer