Ta hand om er & stay safe 💙
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Leomärken
Foto: Melina Lundström
Svenska Konståkningsförbundet har tagit fram olika teknikmärken för nybörjare. De 8 första teknikmärkena heter skridskoskolemärken- -Leo och stiger i svårighetsgrad. Vill du läsa mer om Leo-märkena kan du göra det här 
 
Märket är en pin med en bild av ett Lejon som heter Leo.
 
Leo finns i åtta olika färger och varje färg motsvarar en svårighetsgrad i stigande ordning (1 är den lättaste och 8 är den svåraste). För att erövra teknikmärken ska åkaren visa färdigheter i fastställda, grundläggande skridskoskoleövningar som är framtagna av konståkningsförbundet. Märken erövras i turordning.                  
 
Det är tränarna som bedömer om åkarna har klarat övningarna och därmed har erövrat motsvarande Leo-märke. Leomärket finns att köpa av de vuxna ansvariga under passen i samband med träningarna.                            
 
Huvudtränaren tillsammans med ungdomstränarna avgör när det är dags för en åkare att flytta från skridskoskolan till fortsättningsgrupp, vilket också är beroende av tillgång på plats i fortsättningsgrupperna. 
 
Sponsorer
Köp Bingolotto