Ta hand om er & stay safe 💙
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Policy

Allt är möjligt.

Vision

Skellefteå konståkningsförening ska bli Norrlands mest framgångsrika förening inom konståkning. För oss innebär det utveckling av våra tävlingsåkare och deltagande på tävlingar men också att vi värdesätter att vi är en förening som vill förse samtliga konståkningsintresserade barn och ungdomar i Skellefteåregionen med show-, tränings– och tävlingsverksamhet av högsta kvalitet.

Vår värdegrund och värderingar

Alla åkare är lika mycket värda oavsett resultat och förmåga och alla åkare skall få utvecklas efter sin egen förmåga och i sin egen takt:
 • Engagemang: Vi är beroende av allas engagemang och vi är alla lika värdefulla
 • Gemenskap: Vi skapar gemenskap, utesluter ingen och talar inte illa om varandra
 • Utveckling: Vi ger möjligheter till utveckling på alla nivåer

Verksamhetsidé

Föreningen skall förse konståkningsintresserade barn och ungdomar i Skellefteåregionen med tränings- och tävlingsverksamhet av hög kvalitet. Verksamheten skall präglas av en öppen och positiv anda, glädje och god kamratskap bland alla i klubben. Alla aktiva skall bli sedda, få uppmuntran och få känna att de utvecklas.

Skellefteå konståkningsförenings verksamhet står på tre ben:
 • Breddverksamhet: skridskoskola samt konståkningsgrupperna där man tränar på märken
 • Show- och lägerverksamhet: jul- och vårshow samt höstläger v 44
 • Tävlingsverksamhet: konståkningsgrupperna där man klarat lägst tävlingstest

Dessa tre ben är alla viktiga för föreningens utveckling. För dessa tre ben finns särskilda mål och aktiviteter uppsatta.

Engagemang från åkare och föräldrar

För att kunna bedriva verksamhet behöver föreningen inkomster. Alla föräldrar till barn som passerat skridskoskolan förväntas aktivt delta i verksamheten och tillhöra någon av de arbetsgrupper föreningen har för att verksamheten ska fungera.
 • Samtliga familjer hjälper till vid tävlingar, uppvisningar och andra arrangemang.
 • Samtliga familjer bidrar med fikabröd och lotterivinster i samband med shower, läger och tävlingar.
 • Samtliga familjer deltar i försäljningsinsatser som t ex New Body, Skyltsöndag etc.
Behov av föräldrar- och åkares engagemang samt åtaganden beskrivs i ett särskilt dokument som både åkare och förälder tar del av vid övergång från skridskoskolan till konståkningsgrupp och sedan uppdateras vid varje byte av träningsgrupp.

Roller i föreningen

I en förening finns flera roller och alla är lika viktiga för föreningens utveckling. Våra värderingar ska vara vägledande för alla roller.
 • Styrelsens roll är att besluta och styra verksamheten i enlighet med på årsmötet beslutad verksamhetsplan och budget.
 • Föräldrarnas roll är att stötta och uppmuntra sina barn på ett positivt sätt och att stötta föreningen genom att hjälpa till på olika arrangemang och uppdrag anordnade av klubben.
 • Åkarnas roll är att göra sitt bästa och utvecklas i sin egen takt och stötta klubben genom att delta i olika arrangemang och uppdrag.
 • Tränarnas roll är att på bästa sätt utveckla åkarna i positiv anda utifrån föreningens förutsättningar.
 
Sponsorer
Köp Bingolotto